Mysjunta med mycket kärlek!

Onsdag och alla samlade för junta! Det började med knäckebrödskalas i köket och slutade med smördegshjärtan i soffan :) Receptet hittas här





Nytt projekt!

Mössan blev klar och överlämnad till sin nya ägare som bar denna hela dagen. Fick lite klagomål på att det "blåste" igenom, konstigt, den är ju stickad? :P

Firade att jag fått nytt jobb genom att köpa ett gosigt garn. Har nu börjat att sticka en tubsjal, 110 maskor, 2 rm och 1 am. Busenkelt!

/Loisa

Vårinspiration

Köpte sittdynor idag som jag tänker klä om under våren. Kanske blir något utav dessa underbara tyger som jag hittade när jag var inne på Panduro.  



Går under namnet Tilda (finns tyvärr inte i Halmstad).



Vill ha dem överallt i min lilla lägenhet.

/Nina





Spargrodan



Var i Malmö i helgen och hittade denna fantastiskt söta sparbössan på Åhléns.

Står nu i hallen som prydnad, men kanske får den några slantar också.

/Nina


Är beroende...

Av att sticka just nu... har kommit igång med mössan till Marcus. Fredag är deadline, tror ni jag hinner?



/Loisa


design pågår...

Morgonen ägnas åt lite pyssel som förhoppningsvis ska bli designen på bloggen.

Trevlig söndag till er alla!

/Jenny

från surdeg till glädjekänslor


Surdeg av vete.
Länge har jag velat göra surdeg. Jag har längtat lite med en känsla av att få göra det förbjudna. Aldrig annars är det ju okej att lämna mat framme flera dygn i sträck. Och aldrig annars är det okej att sedan tillaga den, eller som i det här fallet baka med den.
Jag gjorde en surdeg av råg och en av vete. Recepten tog jag från Leila Lindholms bok One more slice, de tog fem dygn att framställa. Surdegarna kan sparas länge i kylskåp om man "matar" dem då och då, ca: en gång i veckan.

Nu till utbakningen.
Det var med spänning och förväntan som jag omvandlade vårt kök till ett bageri och drog fram allsköns alla mjölsorter och satte igång. Jag startade med vetedegen och drog mig till minnes att jag läst att man ska akta sig för att överanvända mjöl till surdegar då det behöver vara lite kladdigt för att det ska bli ett gott resultat. Vilket kladd! Jag höll på att tappa gajsten totalt och bli en surdeg själv, men när bröden väl var i ugnen och började ta färg och form var det.... total glädjekänsla. Vilka brön!


Juntans fika nu på onsdag.

Meddelande till alla desperata DH-fans!

Hittade denna Carpe Diem-remsan i tidningen innan jul. Ganska passande eftersom Desperate botar det mesta... ;)



/Nina


Vårt nyårslöfte 2011...

...är att komma igång med bloggen. Eftersom jag ändå sitter och förväntansfullt väntar på att juntorna ska komma kan jag lika gärna lägga upp det första inlägget för i år.

Onsdagkväll lika med pyssel- och fikakväll. Ikväll tänkte jag bjuda på smaskiga cupcakes som jag hittade på hemmakonditor.se, men verkar nu mera vara borttaget...

Ingredienser:

125 g. smör
2,5 dl. socker
1 dl. kakao
3 dl. mjöl
2 st. ägg
2 tsk. vaniljsocker
2 dl. kokande vatten
2 tsk. bakpulver
1 nypa salt

Fyllning:

2 dl. nutella

200 C i mitten av ugnen, ca. 12 min.

Frosting:

200 g. cream cheese

150 g. rumsvarmt smör

100 g. smält vit choklad

5-6 dl. florsocker



Lycka till!
/ Nina

RSS 2.0