Frukostbullar

Denna härliga morgon blev lite extra härlig med nybakade frukostbullar. Lätt som en plätt att göra!



Detta görs kvällen innan:

Ingredienser:

25 g. jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 dl filmjölk (cream fraiche, kesella eller yoghurt går lika bra)
1 dl rågkross
1 dl hela eller krossade linfrön
en nypa salt
5-6 dl vetemjöl (jag brukar ta 2 dl vetemjöl och därefter en grövre sort)

Blanda och knåda degen i en bunke, låt jäsa 30 min. under bakduk.
Arbeta därefter degen på mjölat bakbord och gör ca. 10 bullar. Beroende på hur stora man vill ha.
Lägg bullarna på en plåt med bakduk över och ställ in i kylen. 

På morgonen:

Sätt ugnen på 250 grader, ta fram bullarna och låt dem stå ute tills ugnen är varm. 
Bullarna ska vara i mitten av ugnen ca. 10 min.
Färdigt!

/Nina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0