Mer från påskfirandet

Bättre sent än aldrig :)
Här kommer receptet på Glad Påsk-pajen:



Pajdeg:

  • 3 dl mjöl, varav 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Skär smör i kuber.
    Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg.
    Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform.
    Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
    Grädda pajskalet i 10 minuter.

    Fyllning:

    600 g köttfärs
    champinjoner
    1,5-2 burkar creme fraiche med tomat och basilika-smak
    1 gul lök
    Körsbärstomater
    Riven ost

    Stek köttfärsen i en stekpanna, lägg efter en stund i creme fraichen och koka ihop till en köttfärsröra.
    Fyll pajskalet med röran, skiva gul lök tunt och lägg över den skivade löken.
    Dela körsbärstomater och lägg i med den snittade ytan uppåt. Lägg över riven ost och grädda i ugnen ca 15 min i ca 200 grader.





    Presterat av mini- juntan :)


    Påskfirande hos Jenny

    Påsken firades redan på långfredagen med en hejdundrans fest hemma hos Jenny! Här kommer några av mina bilder och recepten på den omtyckta mousse-tårtan med fisk & skaldjur. Jag fångade den dock inte på bild så om någon annan har det vore det roligt om ngn la upp den :)  // Loisa

    Moussetårta med fisk & skaldjur
    Euroshopper mörkt rågbröd ca 300 g
    50 g smält smör
    1 dl grädde
    1 dl dill
    2 bitar lax (totalt 300-400 g)
    1 burk kräftstjärtar (går bra med räkor också)
    200 g färskost (typ philedelphia)
    1 dl crème fraiche
    1 msk hummerfond
    1 halv citron (bara saften)
    1/2 msk dijonsenap
    1/2 msk tomatpuré
    1 burk rom 100g
    cayennepeppar

    - Låt gelatinet ligga i vattenbad 5 min (eller mer)
    - Mosa brödet och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbara kanter
    - Blanda alla andra ingredienser, lägg i gelatinet sist
    - Lägg ut smeten i formen med brödet
    - Låt stelna i ett par timmar
    - Dekorera med citron, körsbärstomater och gruka mm



    Skolkatalogsminnen...


    En bild säger mer än 1000 ord...


    hehe...crazy people with crazy cards





    RSS 2.0