Mer från påskfirandet
Bättre sent än aldrig :)
Här kommer receptet på Glad Påsk-pajen:
Pajdeg:
3 dl mjöl, varav 1 dl grahamsmjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
0,5 tsk salt
Här kommer receptet på Glad Påsk-pajen:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär smör i kuber.
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg.
Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform.
Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
Grädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
600 g köttfärs
champinjoner
1,5-2 burkar creme fraiche med tomat och basilika-smak
1 gul lök
Körsbärstomater
Riven ost
Stek köttfärsen i en stekpanna, lägg efter en stund i creme fraichen och koka ihop till en köttfärsröra.
Fyll pajskalet med röran, skiva gul lök tunt och lägg över den skivade löken.
Dela körsbärstomater och lägg i med den snittade ytan uppåt. Lägg över riven ost och grädda i ugnen ca 15 min i ca 200 grader.
Kommentarer
Trackback