Mer från påskfirandet

Bättre sent än aldrig :)
Här kommer receptet på Glad Påsk-pajen:



Pajdeg:

  • 3 dl mjöl, varav 1 dl grahamsmjöl
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 - 3 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Skär smör i kuber.
    Lägg alla ingredienser till pajdegen i en bunke eller matberedare och arbeta ihop till en klump av pajdeg.
    Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform.
    Stick hål över botten av pajdegen med en gaffel.
    Grädda pajskalet i 10 minuter.

    Fyllning:

    600 g köttfärs
    champinjoner
    1,5-2 burkar creme fraiche med tomat och basilika-smak
    1 gul lök
    Körsbärstomater
    Riven ost

    Stek köttfärsen i en stekpanna, lägg efter en stund i creme fraichen och koka ihop till en köttfärsröra.
    Fyll pajskalet med röran, skiva gul lök tunt och lägg över den skivade löken.
    Dela körsbärstomater och lägg i med den snittade ytan uppåt. Lägg över riven ost och grädda i ugnen ca 15 min i ca 200 grader.





    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0