Gästinlägg från Göteborg =)

Hej juntor! Hade en riktig husmorsdag i fredags med storstädning, tvättning, brödbak och muslipyssling.
Prata med Nina som tyckte jag skulle dela med mig av det här.
Så sagt och gjort!
Brödet är ett morotsbröd efter ett recept av Underbaraclara.
Fick bli ett smakprov innan kameran hann fram :)
Recept kommer här:

Du behöver

5 dl mjölk

50 g jäst

0,5 dl rapsolja

2-3  stora finrivna morötter

1 tsk salt

2 rejäla matskedar honung

8-10  dl vetemjöl.

1 dl grahamsmjöl

1 dl havregryn

Samt gärna några matskedar skalade sesamfrön och hela linfrön

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader.  Om du vill kan du pensla brödet med lite saltvatten de sista minuterna så får du en god och krispig skorpa. Låt det gräddade brödet kallna under bakduk och skär sedan i bitar. Servera med smör, en god ost och gärna lite apelsinmarmelad. Släng resten av bröden i frysen och ta bara fram det antal du tänker äta. Då håller de sig saftiga längre. Bon apetit!

Sedan gjorde jag min favvomusli som är ett måste för mig till frukost!

Vad man har i kan man variera i det oändliga men basen är:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl kokos
1 dl solroskärnor
1 dl hela linfrön
1 dl råsocker
2 dl russin
2 dl vatten
5 msk olja
2 dl russin
valfri mängd nötter, torkad frukt eller annat man tycker är gott.
Blanda allt utan russina och in i ugnen i cirka 20 min på 200 grader. Rör om då och då.
Tillsätt russina när muslin svalnat.
Hade bäst flickor så hoppas ja vi ses snart!
Puss å kram Sanna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0