Loisas scones

Ingredienser

8 bitar

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kanel
75 g smör
2 dl rivna morötter
2 dl fil






























Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och fil. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min. Låt dem svalna. Dela dem och servera med Kesella vanilj.

Juntan anfaller räkorna...

...men inte scampi för det är vi anti!
Räkor, vin och junta en härlig sensommarkväll, kan det bli mycket bättre?!

RSS 2.0